Η απαράμιλλη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέσα από απόλυτα τεκμηριωμένες έρευνες.
Το
κρητικό ελαιόλαδο, από την εποχή των αρχαίων Μινωιτών ως τις μέρες μας, αποτελεί κύριο συστατικό της Κρητικής διατροφής, η οποία έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο υγιεινής διατροφής.
Με πρωτοβουλία εννέα φορέων της Κρήτης ιδρύθηκε το 2011 το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, με στόχο να προβάλλει την ιστορική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική σπουδαιότητα των προϊόντων της ελιάς και κυρίως του κρητικού ελαιολάδου, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ευεργετικά του πλεονεκτήματα και
ν’ αυξηθεί η κατανάλωσή του εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το κρητικό ελαιόλαδο ως τον καλύτερο πρεσβευτή της Κρήτης στον υπόλοιπο κόσμο.