ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ  
 
Ενημέρωση για το παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτενής ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη αξία του παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, σε συνεργασία με την εταιρεία Confexpo Ltd, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης του Κρητικού ελαιόλαδου και υποστήριξης της εξωστρέφειας των Κρητικών Επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία.

Παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι ελαιολάδου ενημερώθηκαν από τον γευσιγνώστη κ. Μανώλη Σαλιβαρά, για τη σπουδαιότητα των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών στα υψηλής ποιότητας και με προστιθέμενη αξία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, καθώς και για τους παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κουβέλης, παρουσίασε τους διαγωνισμούς ελαιολάδου για την ποιότητα, την συσκευασία και τους ισχυρισμούς υγείας LONDON IOOC 2017, International Olive Oil Competitions, καθώς και την Fooderra.com, πύλη για την Βρετανική αγορά τροφίμων και ποτών.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει το Δίκτυο για την αναγνώριση της διατροφικής αξίας του Κρητικού ελαιόλαδου και επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών.

 
 
Κρητική διατροφή - υγεία
Η κρητική κουζίνα με το αγνό ελαιόλαδο, τα πολλά όσπρια, τα λαχανικά, αλλά και η νηστεία κάνουν αιωνόβιους τους Κρητικούς! ...
διαβάστε περισσότερα
δρόμοι ελιάς
Ελιές σε μινωικές τοιχογραφίες, δέντρα, κλωνάρια και καρποί σε παραστάσεις προϊστορικών αγγείων, κουκούτσια ελιάς σε ανασκαφές …
διαβάστε περισσότερα
ιστορία λαδιού
Το ελαιόλαδο είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί πρότυπο σωστής και υγιεινής ...
διαβάστε περισσότερα
σύνδεσμοι
Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να δείτε χρήσιμους συνδέσμους εταιρειών παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου …
διαβάστε περισσότερα
CRETAN OLIVE OIL © 2011, Eπιμελητήριο Ηρακλείου - Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
Κορωναίου 9, 71202, Ηράκλειο Κρήτης Τ. +30 2810 241034 - F. +302810247043
E-mail: info@cretan-oliveoil.gr Σχεδιασμός - ανάπυξη ENTERCITY